Kul med lite variation, dessutom var 100% av våra damer och herrar nöjda. Alla bad om mer
Addes elev Faisa och Ulrika improviserar utifrån ett recept som Ulrika sett. |
Ingredienser
PORTIONER: 8 st
125 g smör (+ extra till gräddning)
1 äpple
1 dl mjölk
1 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl (3,5 dl motsvarar 210 g)
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl iskallt vatten
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Riv äpplet grovt på ett rivjärn.
Blanda samman mjölk, havregryn, mjöl, ägg, bakpulver och salt i en bunke och rör till en slät smet. Rör i smör, äpple och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det med lite smör till den första laggen.
Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Till servering: Servera våfflorna med äppelmos.
Kvalitet - business as usual |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vi tillåter inte rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord eller brottsuppmaningar.
Tänk på att
- Inte skicka känslig information (personuppgifter, m.m.) genom våra sociala medier. Vi rekommenderar att du t.ex. ringer eller skickar brev eller mejl i stället.
- Sidan inte är en arena för politiska diskussioner.
- Inte publicera reklam, t.ex. för produkter.
- Innehåll som strider mot sidans syfte kan vi välja att ta bort.